Medisinske studier i Ukraina


Medisinske studier i Ukraina oppfyller drømmen

Medisinske studier som medisin, odontologi, farmasi og veterinærmedisin er et drøm for mange unge mennesker, men det er bare noen veldig få mennesker som klarer å oppnå disse elite medisinske fakultetene. Ikke alle i ung alder vet hva de vil gjøre i fremtiden – mange mennesker blir kjent med seg selv ganske sent, og det er ofte slik at vi oppdager våre livsaspirasjoner til og med noen år etter å ha fullført videregåendeutdanning eller til og med mye senere. Å bli tatt opp i medisinstudier i Norge går ofte hånd i hånd med mange års forberedelser, og hardt arbeid er ofte ikke nok, og det er grunnen til at nordmenn flest blir tvunget til å reise og studere i utlandet.

Odontologi og medisin er de mest populære studieretningene i verden, som er selvsagt ikke rart, for de er to av få studieretninger hvis fullføring gir en garanti for å bli verdsatt på arbeidsmarkedet, og dermed god inntjening og jobb-tilfredshet.

Prospect-Med - Medisinske studier i Ukraina - Medisin - Odontologi - Farmasi - Veterinærmedisin

Farmasi er også veldig populær, fordi i Ukraina kan du studere den som et samlingsbasert studium – hvert år er det to samlinger, som bare varer 3 uker, så vi tilbringer mesteparten av tiden i Norge og lærer på egen hånd ved hjelp av materialet som er gitt oss av universitetet. Det er verdt å legge til at, i motsetning til mange andre medisinske fakulteter, når du vil godkjenne ukrainske farmasøytets vitnemål i Norge, er det ingen eksamener som tester vår kunnskap, så autorisasjonen av vitnemålet er veldig enkel og minst problematisk.¨ Når vi vil godkjenne legens og tannlegens vitnemål, må vi bestå eksamener som tester vår praktiske og teoretiske kunnskap, men den største barrieren i dette tilfellet er kunnskapen om norsk språk, slik at, som norske statsborgere som behersker dette språket, har vi definitivt mye bedre sjanser enn andre når vi tar disse eksamenene, og det er derfor de ikke er et så stort roblem. Finn ut mer her.

Prospect-Med - Medisinske studier i Ukraina - Medisin - Odontologi - Farmasi - Veterinærmedisin

Medisin i Ukraina – er den verdt det?

Medisinske studier i Ukraina gir en sjanse for de som ikke klarte å bli tatt opp i studier i landet sitt og ikke vil kaste bort tid på å forbedre sine resultater.

Medisinske studier i Ukraina koster $3800 for ett år, og tannlegebehandling kan studeres fra $4000 per år – når vi legger til mye lavere levekostnader, kan vi trygd si at studier i Ukraina skal koste oss fire ganger så lite som i andre land i Europa.

Prospect-Med - Medisinske studier i Ukraina - Medisin - Odontologi - Farmasi - Veterinærmedisin

Ordtaket „reiser lærer oss nye ting” har en stor betydning når det gjelder medisinske studier i Ukraina. Det å bli kjent med språket som brukes i landet du studerer i så vel som forskjellige kulturer har mange fordeler, studenter på ukrainske universiteter kommer fra 154 land fra Nigeria til USA. En annen ubestridelig fordel er en mulihet til å studere på engelsk, dette språket brukes verden rundt og alle leger bør snakke det best mulig.

Det å studere medisinske fag er krevende uansett hvor vi studerer. Medisinske studier i Norge er ikke enkle og dette er også tilfelle med medisinske studier i Ukraina. Utdanningsnivået i Ukraina når det gjelder medisinstudier skiller seg ikke fra det vi har i Norge. Det er mange medisinske universiteter i Ukraina og det er viktig at vi velger det beste. Grupper vi lærer i er små og alle studenter får spesiell oppmerksomhet.

Ukrainske medisinske universiteter fokuserer seg på utenlandske studenter og derfor prøver de å gi studentene beste mulige utviklingsmuligheter slik at de ikke har problemer med å starte sin fremtidige karriere i i høytutviklede land som Norge, England, Tyskland eller til og med USA, hvor lønn og utviklingsmuligheter er ekstremt attraktive.

Engelskspråklige studier er domenet til ukrainske medisinske universiteter, og du bør ikke være redd for at vårt nivå vil være lavere enn nivået til søkere fra andre europeiske universiteter. Hvis du er en av personer som ikke har råd til medisinske studier i Norge eller du bare vil studere studere medisin, odontologi, veterinærmedisin eller farmasi på engelsk – kan medisinske studier i Ukraina være akkurat det du søker.


Studier i Ukraina – hvilken by bør du velge?

Alle byene i vårt tilbud er veldig populære blant studenter fra Skandinavia – de er studentbyer som underviser tusener av studenter fra hele verden, herved over 150 nordmenn. De er også veldig populære turistbyer, der vi kan treffe turister fra hele verden, spesielit i løpet av sommerferie. Myndighetene og innbyggerne i disse byene er vant til det internasjonale miljøet og er veldig glade de har det siden det har en veldig positiv innflytelse på byenes rask utvikling. Byene utvikler seg og byggevirksomheter bygger gjerne nye, moderne investeringer som respons på den enorme etterspørselen. Hundrevis av restauranter og andre steder – alt dette takket være studenter og turister. Studenter kan føle seg veldig trygt i disse byene, myndighetene er veldig hjelpsomme og gjør alt for å la alle leve komfortabelt.